Over ons

De schietsport vereniging (S.S.V.) “Op de korrel” is opgericht op 22 november 1952 en is koninklijk goedgekeurd op 27 maart 1972 .Wij zijn een middelgrote vereniging met gemiddeld circa 60 leden waarvan ongeveer 20% jeugdleden. Sinds de oprichting zijn er al veel schutters en schutsters geweest die wij mochten verwelkomen. Onze accommodatie telt 10 schietbanen die elk afzonderlijk op zowel 10 of 12 meter kunnen worden ingesteld.

Op de baan wordt er lucht en klein kaliber vuur geschoten.
De vereniging is aangesloten bij de K.N.S.A.- de Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie - onder code nummer 5130 welke de belangen van alle aangesloten sportschutters behartigt.

Nieuwe leden die de schietsport voor het eerst gaan beoefenen krijgen een algemene schietinstructie en mogen gedurende hun ballotage alleen met lucht schieten. Na de ballotage en bij voldoende vaardigheid en een minimale leeftijd van 16 jaar, mag ook met klein kaliber vuur worden geschoten.

Binnen de vereniging is er ook een groep luchtschutters die veel naar wedstrijden gaat. Momenteel staat een van onze dames hoofdklasse luchtpistool schutster aardig goed op de ranglijst met een voorlopige 5de plaats. 

Om de motivatie in het spel te houden, doen alle leden mee aan de interne competitie. In deze i.c. behaal je een gemiddelde score in de loop der tijd. Deze probeer je steeds een beetje bij beetje te verhogen om zo de beste te worden. Daarna is het de kunst om bij een nieuwe competitie jaar je scores te behouden dan wel te verbeteren en zo de beste te blijven.