Lid worden

Kan ik ook lid worden?

Als je niet jonger bent dan 12 jaar kan je al lid worden van de junior groep. Deze groep schiet uitsluitend met lucht.

Wat is een ballotage?

Een ballotagetijd is een periode van drie maanden voorafgaande aan het moment van lid worden.In deze periode bent u aspirant-lid en heeft u precies dezelfde plichtenals een gewoon lid.Tijdens deze ballotage tijd moet er ook gewoon contributie betaald worden. Mochten er zich bepaalde omstandigheden voordoen in dezeperiode, dan kan het bestuur van de vereniging het aspirant-lid weigeren toe te treden tot de vereniging. De aanvraag “lid worden”vervalt dan automatisch.

Moet ik een eigen wapen aanschaffen?

Nee. Dit is niet nodig en voor een beginnende schutter ook niet aan te raden. Voor alle disciplines die bij ons worden beoefend, heeft de vereniging eigen wapens waar een ieder vrij gebruik van kan maken. Als u na een bepaalde periode besluit om een eigen wapen aan te schaffen, dan weet u over het algemeen dat elk wapen zijn eigenschappen heeft. Dit kan bepalend zijn voor het wapen dat u uiteindelijk koopt.

Moet ik meedoen aan wedstrijden?

Regelmatig wordt de vereniging uitgenodigd om deel te nemen aan wedstrijden, die door andere verenigingen worden georganiseerd.Elke schutter kan hieraan op vrijwillige basis meedoen. Wel doet elk lid mee aan de interne competitie. Dit om de stimulans er in te houden,en het is leuk om een bordje in de kantine te hebben hangen met je naam en de stand van je prestaties.